Suuri osa Eetun saamasta energiasta on ennen mennyt muuhun kuin kasvuun, ja kasvu taitaa olla hieman muista ikäisistään jäljessä. Ruokinnan parantaminen pitää joka tapauksessa aloittaa maltillisesti, jotta vatsa ehtii tottua muutokseen, mutta ilman aiempaa kokemusta hevosen ruokinnan suunnittelusta yritämme seurata erityisen tarkasti, millaisia muutoksia valitsemamme ruokavalio saa Eetussa aikaan.

On uuvuttavaa lukea eri täys- ja täydennysrehujen kuvauksia. Eroja saa joskus kaivaa suurennuslasilla, ja omat analyysit pitää silti tehdä tuoteselosteen perusteella. Tiesimme, että liikuntaa ei aluksi tule paljon, kun Eetun ainoa liikuntamuoto tarhaelämän lisäksi on taluttaminen. Ratkaisuna on aloittaa monipuolisella ja yksinkertaisella ruualla, josta Eetu saa tarpeeksi energiaa ja rakennusaineita kestää talven pakkasia, kasvattaa karvaa ja alkaa taas kasvamaan niin kuin varsan kuuluu. Peacemakeriin on totuteltu nyt viikon verran, ja Greenline ja pellavansiemenöljy on tarkoitus ottaa lisäksi, kunhan kauppaan päästään. Kun liikunnan määrä ja rasittavuus kasvaa, tarkistetaan ruokintaakin, jotta Eetuun lopulta tarttuisi ikäänsä vastaavasti massaa.

Kiinnostavaa seurata, miten omat ratkaisut hiljalleen muuttuvat näkyviksi muutoksiksi. Pitää vaan muistaa pitää silmät auki,  ja säännöllisesti tarkistaa, ovatko ratkaisut edelleen perusteltuja vai pitäisikö jotain tehdä toisin.

-Elina

PS. Joululahja-rantapallon kangaspinnasta sai juuri ja juuri otteen, mistä ravistella. Koirat totesivat saman heti alkuunsa eikä pallolla ollut mitään toivoa. Eetun käsittelyyn mennessäkin se oli jo kerran jesarilla paikattu...

IMG_1327.jpg