Eetu on jo osaava kärryponi! Viikossa ehti tapahtua paljon. Kun Eetu sai viime viikonloppuna lisää tarhatilaa, niin autotallissa valmistui hepalle kärryt. Kärry kävi moikkaamassa Eetua tarhassa alkuviikosta, ja keskiviikkona käytiin lenkillä niin, että Riina talutti Eetua ja minä kärryä. Eetu sai matkan ajan ihmetellä kärryjä joka suunnasta ja rauhoittui hyvin kävelemään aisojen vierellä molemmin puolin. Lopuksi nosteltiin aisoja Eetun yli ja talutettiin Eetua kierroksia kärryjen ympäri ja välillä kolisutettiin vaneria.

IMG_8301.jpg  IMG_8311.jpg

Torstaina ja perjantaina oltiin jo pätkiä kyydissä asti. Torstaina tehtiin ensin pieni lenkki kärryjen kanssa kIMG_8407.jpgeskiviikon tyyliin. Kävellessä nostin aisat muutaman kerran paikoilleen, ja pätkiä kärry oli jo toisessa aisaremmissä kiinni niin, että saisin sen nopeasti tarvitaessa vielä irti. Kokeiltiin myös vähän ympyröiden tekoa kärryn kanssa "pikalukoilla", kun pidin yhdessä kädessä aisaa ja aisalenkkiä. Eetu suhtautui aisoihin niin hyvin, että tultiin hakemaan aisaremmit ja laitettiin kärry kunnolla kiinni. Sitten mentiin kärryjen kanssa kaksin puolin taluttaen toinen lenkki ja lisää ympyröitä, Riinalla liina ja minulla naru. Pari pätkää Riina istui kärryn kyydissä, kun liina ylsi taakse asti, ja kerran kokeiltiin muutama askel raviakin.

Perjantaina laitettiin kärry kiinni alusta asti ja toisen riimunnarun tilalla oli suitset ohjineen. Istuttiin pätkiä kyydissä vuorotellen, mutta ei alamäissä, ettei häntäremmi vetäisi liian kovaa ennen kuin Eetu vähän tottuu kaikkeen uuteen. Vähän matkaa oltiin molemmatkin kyydissä, mutta Eetu ei oikein osannut mennä eteenpäin ilman kirittäjää. Suurinpiirtein aina on kuitenkin ollut taluttaja kertomassa, mihin mennään :D

Tänään tehtiin pidempi lenkkIMG_8451.jpgi isommalla porukalla, kun äiti ja koirat olivat seurana. Nyt mentiin alamäkiäkin lastin kanssa ja pitkiä pätkiä myös kaksi kyydissä. Eetu ymmärsi jo paljon paremmin, miten kuuluu mennä eteenpäin, ja liikkeellelähdöt sujuivat enimmäkseen mainiosti. Ohjauksestakin Eetu tuntui tajunneen yön aikana jotain lisää. Riimu ja liina oli edelleen tukena, mutta suurin osa matkasta taittui ohjaamalla kyydistä käsin. Monet koirat ohitettiin tosi mallikkaasti, mutta pihoillaan puuhailevat ihmiset Eetun piti tuijottaa tarkasti.

Koeajoilla selvisi, että aisoissa on turhan paljon joustoa. Ravissa pompotus on aika höykyttävää, joten vauhdikkaampi meno vaatii tukipalat aisanmutkaan.

-Elina