Muutama viime päivitys on painottunut tapahtumiin ja toimintaan. Tähän postaukseen kasasin lisäksi pikkuasioita, joita siinä ohessa on jäänyt kertomatta.

Eetu oli maanantai-iltana kerrankin harjattavissa ja paijattavissa ilman häsläystä, kuopimista ja jatkuvaa pientä ilkeilyä, mitä on ollut havaittavissa tammikuusta saakka, kun meille tulon jälkeen energiaa alkoi riittää muuhunkin kuin olemassaoloon. Viikonlopun liikunta varmasti teki tehtävänsä ja maastakäsittelyä tuli juoksutuksen muodossa tehtyä tiheämpään. Myös minä sain Eetun kuuntelemaan ohjeita ympyrällä, kun tähän asti Riina on ollut narun päässä lähes aina. Eetullekin ehkä tuli tunne, että ymmärretään toisiamme, joten se malttoi sitten vähän rentoutuakin :) Keskiviikkoon mennessä se olikin jo taas oma itsensä ja yritti härnätä minua talikkohommista leikkimään.

Eetulla on ollut kärrylenkeillä "apunaru", eli riimu päässä ja liina apukuskille, mutta eipä sillä juuri virkaa ole ollut. Välillä Eetun mielestä olisi tosi kivaa, kun joku kävelisi edellä, mutta yhä helpommin alkaa löytyä ihan omakin moottori. Tiistaina mentiin ensimmäistä kertaa ilman apuja, ja loppumatkan tulin ilman apukuskiakin. Eetu toimi jo muutaman ravisiirtymän pelkällä äänellä, kun käskyt "ravi" ja "prrr" riittivät tahdin vaihtoon.

Valjaisiin on leveämmäksi rintaremmiksi otettu nahkainen satulavyö, jossa soljet lähtevät metallilenkistä. Toisesta soljesta menee remmi mahavyön ja aisaremmin ympäri ja toisesta lähtee entinen jalustinhihna kaulan yli. Sovellus on toiminut Eetulla hyvin, mutta on vielä viimeistelyä vailla hihnanpäiden lenkkien osalta. Kuolaimen kanssa Eetu ei osaa rauhoittaa suutaan. Epäilemme, että kitalaki olisi niin matala, ettei paksuhko kuolain asetu kunnolla. Turparemmejä on siksi vältelty ja etsiskelty ohuempaa kuolainta.

IMG_8888.jpg

Pallolelu vaihtui pari viikkoa sitten veneen lepuuttajaan, jossa on kahvana naruun pujotettu letkunpätkä. UV-suojattua muovia oleva pallofenderi oli halpisratkaisu verrattuna hevospalloon. Eetu on havaintojemme mukaan alkanut puremaan lauta-aitoja. Se ei revi niistä palasia, mutta puristaa lautaa hampailla. Toivottavasti letkukahvaa olisi nyt kivempi jyrsiä. Pelkällä narulla lelu ei kelvannut leikkeihinkään kovin pitkään, vaan aina olisi pitänyt saada itse pallosta kiinni. Kärryihin laitettiin heijastimet ja hitaan ajoneuvon kolmio.

IMG_9116.jpg  IMG_9114.jpg

Huomisen synttäripäivää Eetu saa viettää lepäillen, kun meillä molemmilla on taas muuta menoa. Jonkun sortin porkkanakakkua kuitenkin ehkä väsätään iltapalaksi :)

-Elina