Eetulla on ollut uudet kuviot jo reilun viikon, kun hepo vaihtoi loppiaisena paikkaa Nuuksion nurkille. Parina päivänä ennen muuttoreissua Eetu kävi koppiautossa syömässä välipalaa ja seisoskelemassa, ja matka meni muutaman potkun säestyksellä rauhallisesti. Autosta päästyä alkoi sitten ihmettely.

Kotipihassa on nyt autiota.

IMG_3817.jpg  IMG_3776.jpg

Tiistai-ilta ennen muuttoa meni ahkerasti pakatessa, ja silti harva se päivä on ollut jotain uutta vietävää tallille. Viime viikon pakkasilla vähintään loimet kävivät sulamassa välillä kotona, ja viimein tänään saatiin uusi paksu toppaloimi tuleville pakkasille. Viime talvena ei toppiksia paljon tarvinnut ja niistäkin toinen oli jäänyt pieneksi kesän aikana. Pieneksi jäivät myös takajalkojen bootsit, joten vaihdettiin Trekit Old Mac'seihin, joita odotellaan postista lähiaikoina. Etubootseihin saatiin jo hokit kiinni, mutta aina metsän puolella taitaa pärjätä ilman lenkkareita siihen asti, kunnes lämpötilat käy sulan puolella.

Uudet tarhakaverit oli ensin eristetty nauhan taakse, mutta valkoinen ruunapoika totesi pian, että langathan ei mitään estä. Eetu otti mallia ja hyppäsi heti karkuun toisista langoista. Seurasi vähän aikaa aitojen selvittelyä Eetun siirtämiseksi oikealle puolelle, minkä jälkeen hevoset pääsivät tutustumaan ilman rajoituksia. Muutaman vuoden vanhempi tamma teki Eetulle heti selväksi, että kohti ei ole tulemista ja kohtikin saa katsoa vain syrjäsilmällä, mutta oli sekin kiinnostunut uudesta laumanjäsenestä. Ruunat olivat heti kuin liimattuja toisiinsa, ja nopeasti myös toistensa vuohisissa kiinni. Eetu totesi parhaaksi vinkua aina, kun tilanne jännitti liikaa.

IMG_3788.jpg  IMG_3813.jpg

Eetu oli heti hyvää pataa ruunakaverin kanssa. Tamma pysyy Eetusta kaukana aina kun voi ja vaatii selvästi omaa tilaa, jos Eetu sattuu olemaan tiellä. Ruunakaveri on ottanut erotuomarin paikan ja esimerkiksi Eetua hakiessa se tulee saattamaan Eetua talliin tamman ja Eetun välissä. Muutenkin Eetu osaa vetäytyä toisen taakse ja tekeytyä tosi mitättömän näköiseksi, jos ei pääse livahtamaan alta pois. Tuntuu, että ruuna joskus myös komentaa Eetua, jos se yrittää kiukutella meille turhan paljon.

IMG_3852.jpg

Jo lauantaina Eetu ja Riina olivat ensi kertaa porukalla maastossa tallikaverien kanssa. Ympäristö tuli vähän tutummaksi ja paluu tienviertä onnistui hyvin rauhallisen kaverin vieressä, vaikka bussin tullessa vastaan Eetu otti muutaman sivuaskelen. Lenkin jälkeen vesi maistui kaverin kanssa samasta saavista. Vaihtelevassa maastossa lyhyelläkin lenkillä Eetulle tuli aika hiki, jota sitten kuivateltiin villan ja fleecen alla. Kuitenkin pahimpien pakkasten ja lenkin jäljiltä ilmaantui pientä kröhää, jota on paranneltu lämpimällä Greenline-vellillä ja valkosipulilla.

IMG_3860.jpg  IMG_3974_I.jpg

Treeni on sen jälkeen ollut taluttelua päivittäin. Eetu lähtee hienosti ilman heppakavereita kävelylle, ja aika rauhassa Eetu oli osannut jäädä yksin tarhaankin, kun muiden lenkit osuivat päällekkäin. Ainakin näin ison esteen edessä Eetu malttoi rauhassa odottaa, että Riina kiipeää edeltä, vaikka joskus kävelyillä olisi kiva vähän kiilata taluttajaa. Kuutamokävelyllä pian uudenkuun jälkeen on aika pimeää..

IMG_4019_I.jpg  IMG_4094.jpg

-Elina