Pari viikkoa sitten otettiin Eetun jumppapallo mukaan. Kerrankin Eetu oli porukan konkari ja näytti muille mallia, kun toisia pallo aluksi vähän ihmetytti. Pallo ei kuitenkaan liikkunut tarpeeksi kovaa, joten pian pojat jatkoivat leikkejä keskenään.

IMG_4356.jpg  IMG_1869.jpg

Viime perjantaina Eetu kävi ensimmäistä kertaa maneesissa. Tutustumisretkelle lähti oppaat kotitallilta. Piha ja tiet olivat sen verran jäässä, että Eetulle laitettiin hokkibuutsit jalkaan. Maneesissa Eetu sai rauhassa pysähdellä tutustumaan mihin halusi. Koko paikan lisäksi peilit olivat Eetulle aivan uusi asia, mutta niihin Eetulla ei ollut suurempaa sanottavaa. Lisää jännitystä toi vielä maneesiin tullut kolmas hevonen. Hetki totuteltiin vielä tekemään omia juttuja vieraista välittämättä ja sitten jatkettiin tutustumaan muuhun tallipihaan. Johtohevosen kanssa esimerkiksi portaat nousivat vauhdikkaasti. Kotimatkalla kierrettiin vielä derbykentän kautta, mutta esteisiin ei tutustuttu sen enempää. Tutulla metsäpolulla molemmat hevoset ihmettelivät, kun polun varressa olevalla kallionjyrkänteellä oli jääkiipeilijöitä.

IMG_4514.jpg  IMG_4560_I.jpg

IMG_4618.jpg

Heti lauantaina käytiin uudestaan derbykentällä ja maneesissa Riinan ratsastaessa koko matkan. Jotkut derbykentän esteistä ovat vähän turhan isoja Eetulle. Maneesissa oli taas vauhti päällä ja löysät ohjat saadessaan Eetu suuntasi nopeasti ovelle, kun ei ollut kaveria mukana.

IMG_4706.jpg  IMG_4734.jpg

Sunnuntaina maneesissa oli paikoillaan lauantain estetunnin esteet, joita Eetu pääsi ihmettelemään vapaana, kun laitettiin ovet kiinni. Meidän tuleva esteponi tarvitsi vähän suostuttelua esteiden ylittämiseen. Puomitkin meni mieluummin kiertäen.

IMG_4819.jpg

Takaisin tullessa käytiin kokeilemassa muutamia kenttäesteitä. Tukkiesteet oli Eetun lemppareita, koska ne olivat jo metsäpoluilta tuttuja. Renkaat ja betoniputketkin menivät hienosti tutustumisen jälkeen, eikä Riinan aina tarvinnut mennä edeltä.

IMG_4943.jpg  IMG_4948.jpg

IMG_4976.jpg  IMG_4973.jpg

Isommistakin esteistä pääsi yli väliaskeleella, vaikka "ammattilaiset" ehkä loikkaavatkin niistä suoraan.

IMG_4984.jpg  IMG_4992.jpg

IMG_4876.jpg  IMG_4880.jpg

Nyt tiistaina Eetun hampaita kävi hoitamassa eläinlääkäri. Vähän jännitin etukäteen rauhoituspiikin antamista, kun Eetu meni aikalailla karkuun viimeksi kesällä rokotettaessa. Nyt otettiin kuitenkin kerralla kunnon turpa-korvaote, ja koko piikitysrumba oli nopeasti ohi ilman yhtäkään hermoiluaskelta. Samalla otettiin verikoe tulehduarvojen tarkistusta varten, kun Eetun yskästä ei ole vieläkään päästy kokonaan eroon. Sähköraspillakin sai hoitaa sujuvasti, kun poni oli lähestulkoon untenmailla.

IMG_5002_I.jpg  IMG_5005_I.jpg

Hieman unenpöpperössä lähdettiin kävelylle heräilemään Milla-tamman kanssa, kun Millan hampaat oli hoidettu samalla käynnillä. Eetu hädintuskin selvisi tallista ulos, kun käveli ovenkarmia päin, mutta tienvierestä olisi kuitenkin heti sopinut maistella talventörröttäjiä. Lenkin jälkeen käytettiin vielä hyödyksi loppua uneliaisuutta ja vuoltiin vähän kavioita.

Iltapäivällä Eetu halusi leikkiä kukkulan kuningasta olkipaalin päällä ja heilutteli suussaan olkitukkoa, mutta kaveri ei ollut leikistä kovin innoissaan.

IMG_5064_I.jpg

-Elina