Tänään käytiin maastoilemassa metsässä ja laukkailemassa kesälaitumella missä on muutama pieni risueste. Metsässä Eetulla oli kauhea vauhti päällä, mutta aina kun jotain epäilyttävää, muunmuassa kivi tai tummempi läntti maassa, niin piti tehä stoppi ja jäädä korvat pystyssä ihmettelemään sitä. Eetu on siinä mielessä kummallinen, kun ihan jokin tavallinen kivi voi olla sen mielestä todella pelottava jos se on ihan metsäpolun vieressä. Sitä pitää jäädä tuijottamaan ja sieraimista puhaltaa ilmaa, pari kertaa on käyny niinkin, että Eetu meinaa kääntyä 180 astetta ympäri ja on sitä mieltä, että nyt lähdetään kotiin tosta ei pääse ohi. :D Mutta tänään metsälenkki meni ihan nätisti vain muutamalla kyttäyksellä läpi.

IMG_2889.jpg

Kun päästiin laitumelle niin alkuverkat oli jo tehty hyvin ja päästiin testaamaan miten laukka tänään pyörisi. Parilla ensimmäisellä kerralla ei meinannu laukkaa löytyä ollenkaan, vaan Eetu halusi ravata. Kolmannella nostoyrityksellä Elina lähti vierestä juoksemaan ja Eetu innostui sen verran, että laukka sitten nousi. Aluksi se oli ristilaukkaa, mutta parin askeleen päästä se vaihtuikin vasemmaksi laukaksi, joka vieläpä pyöri hyvin. Myös oikea laukka löytyi ja olin todella tyytyväinen.

Sitten tuli pienen risuesteen vuoro. Ensin mentiin se ravissa yli, kun Eetu vähän ihmetteli, että mikäs tuo on. Sen jälkeen Eetu innostui ja laukka löytyi jo todella pienellä avulla ja maiskautuksella ja seuraavaksi tultiinkin este laukassa. Se olikin sitten meidän ensimmäinen hyppy laukassa ja se meni todella sulavasti, melkein kuin Eetu olisi vanha tekijä. Esteen ylitys laukassa on meille suuri edistysaskel ja siiä tuli todella hyvä mieli. Katselin koko illan Elinan ottamia videopätkiä parista hypystä ja pompin ilosta. On se niin hieno poni! Toisin kuin minä, oma istuntani oli hiukan huono ja jalustimet tuppaavat valumaan syvälle jalkaan ja se ärsyttää minua todella paljon. Kaikisa videoissa ja kuvissa jalustimet aivan liian syvällä ja varpaat sojottaa alaspäin... Mutta onneksi tiedostan nyt virheeni ja nyt muistan  ajatella sitä omaakin istuntaa jo aina välillä ja korjailen virheitäni. Onneksi Eetua ei kuitenkaan haitannut minun pieni jälkeen jäämiseni hypyissä, kun en ihan tiennyt millä askeleella se päättää pompata.

Se minua mietityttää, että miksi Eetu puree/leikkii kuolaimella koko ajan (videoissa näkyy aika hyvin). Ihan sama onko ratsastajaa vai ei, pureminen alkaa heti kun laittaa suitset päähän. Sillä on nyt normaali kolmipala kuolain, ja ollaan myös kokeiltu suoraa kumikuolainta ja molemmilla pureskelee. Kyse ei voi olla myöskään siitä, että vetäisin sitä suusta, koska pureskelua tapahtuu taluttaessa sekä pitkillä ohjilla ratsastaessa. Kuolaimettomia suitsia ollaan mietitty, mutta nyt kun mennään lähinnä maastossa niin en sellaisilla haluaisi lähteä nuoren hevosen kanssa maastoilemaan, jos vaikka keksiikin jotain pöljää ja päättää lähteä käsistä. Vinkkejä voi antaa, että mikä tähän voisi auttaa.

LINKKI videoon vähän kaikesta mitä ollaan viimesen parin viikon aikana tehty: https://youtu.be/NdKAvcZTV5o

Kuvat toissapäivän hiekkakuoppa reissulta kun käytiin kävelemässä jyrkkiä mäki lumihangessa ja ravailtiin ja laukattiin vähän tiellä. Testasin myös pienimuotoisia väistöjä kotiinpäin kävellessä tiellä ja Eetu kuunteli pohjetta yllättävän hyvin. Videossa myös siitä pätkä.

IMG_2957.jpg

vauhtia riitti tiellä laukatessa :D


Mäet oli tarkoitus mennä käynnissä.. :)

IMG_2869.jpg

Tuntuu, että viimesen viikon aikana Eetu olis kasvanu niin fyysisesti kuin henkisestikkin todella paljon. Perjantaina kun menin tallille, niin tuntui kuin olisin kiivennyt aivan eri hepan selkään. Eetu oli paljon isomman ja lihaksikkaamman oloinen, rento sekä kuuliaisempi. Se kuunteli mua täysin eri tavalla kuin ennen ja sillä oli todella miellyttävä ratsastaa. Kyllä siitä vielä hieno tulee, kun vaan malttaa odottaa ja edetä rauhassa :)

-Riina