Tänään oltiin ensimmäistä kertaa lähitallin maneesissa ratsastamassa. Itse kävin ensin aamulla kuvaamassa kaveria sen hepan kanssa ja pääsin itsekkin hiukan testaamaan osaavaa hevosta. Oli ihan kiva kokemus, mutta en mä oikeen sitä eteenpäin saanut, kun olen ennemminkin tottunut jarruttelemaan Eetun kanssa. Mutta sieltä sitten lähdin 11 aikaan kotiinpäin ja Elina oli jo pakkaamassa kamoja ja laittamassa Eetua kuntoon kun pääsin kotiin. Laitettiin Eetulle valmiiksi jo kaikki suojat ja satula ja suitset matkaksi, kun ei yhtään tiedetty miten se käyttäytyisi tallilla. Fleeceloimen se sai vielä päälimmäiseksi päälleen matkaksi ja riimun, mistä oli sitten autossa kiinni. Matka meni todella hyvin. Eetu ei potkinut kertaakaan ja hirnui vain pari kertaa.

Päästiin perille niin otettiin autossa loimi ja riimu pois ja laitoin Eetun valmiiksi liinaan kiinni. Ulos autosta tultiin mallikkaasti ja matka jatkui kohti maneesia. Vähän Eetua jännitti vieraat hepat tarhoissa, mutta käveli silti todella nätisti eikä ryntäillyt mihinkään. Päästiin maneesiin kun Elina tuli avaamaan oven ja siellä Eetu vain vähän haisteli. Se malttoi seistä nätisti paikallaan kun otettiin vielä kuljetussuojat pois ja sain juoksutusraipan mukaan, ja sitten alkoikin treeni.

IMG_7909.jpg

Meidän tän päivän treeni oli tällainen:

  1. Aluksi juoksutusta yhteensä 10min piuhoilla (2min kävelyä, 2min ravia,1min kävelyä ja kumpaankin suuntaan). Testattiin myös, nousisiko laukka juoksuttaen.
  2. Sitten ratsaille ja käynnissä pysähdyksiä ja peruutuksia sekä voltteja. Käynnit tein silleen just uran sisäpuolella, että Eetu joutui kuuntelemaan mahdollisimman tarkkaan antamiani apuja.
  3. Ravissa tein voltteja sekä ravi-käynti-ravi siirtymisiä sekä menin puomeja. Puomeja oli kahdella sivulla 4 kappaletta.
  4. Laukannostoja tein kaksi kumpaankin suuntaan. Molemmat onnistuivat todella hyvin siihen nähden, että tähän asti laukkaamiset ovat olleet vain maastossa.
  5. Lopuksi Elinan kanssa hiukan testattiin muutaman askeleen väistöjä. Nekin onnistuvat hyvin vaikka eivät tietenkään mitään hienoimpia olleetkaan, mutta tästä on hyvä jatkaa.

Itse todella yllätyin Eetun kypsästä ja rauhallisesta käyttäytymisestä. Ennen maneesissa meno on ollut aika päätöntä ja raviin ei löydy tolkkua sekä pohkeista ei ole tietoakaan. Tänään Eetu oli todella hyvin hereillä ja kuuliainen. Heti juoksutuksesta lähtien se halusi työskennellä ja oli reipas. Peruutukset onnistuvat heti ensimmäisestä lähtien todella hyvin ja liikkelle lähtö todella pienin avuin. Eetu myös tajusi, että kun vain toisen puolen pohje antaa painetta niin se ei tarkoita, että sitä vasten pusketaan vaan että sitä väistetään. Tämä on todella suuri juttu meille ja olen hyvin iloinen tästä! Ravipuomeihin Eetulta löytyi tolkkua eikä vain kolisteltu menemään. Se nosti jalkansa hyvin ja löydettiin rauhallinen ravitahti niihin, JES! :D

IMG_7987.jpg

Laukannostoista en edes ajatellut mitään liikoja. Tottapuhuen olin vähän silleen, että noh katotaan nyt onnistuuko edes. Mutta Eetu päätti yllättää toden teolla ja nostaa sieltä sen laukan, joka vieläpä oli molempiin suuntiin aina myötälaukka. Se oli suht rauhallista ja se pysyi, vaikka tasapaino olikin hiukan hakusessa. Tuntui aivan mahtavalta, kun se laukka sieltä nousi. Olin niin ylpeä ponista!

Pakko sanoa, että parempaa ensimmäistä kertaa tuolla maneesilla ei voi edes toivoa. Eetun henkinen kasvu edellisestä maneesikerrasta, josta on noin kuukausi, on ollut huimaa. Kaikki se turha pelkääminen ja kaahottelu oli kadonnut. Ainoa asia mikä on vielä vanhaa, ja hiukan ärsyttävää, niin tuo jatkuva suun jauhaminen, jonka näette videolla. En tiedä mikä kuolain siihen auttaisi, kun se ei voi olla satulasta eikä siitä, että vetäisin sitä suusta, kun se tapahtuu taluttaessakin ja löysillä ohjilla. :/

IMG_8009.jpg

Tästä kerrasta jäi todella hyvä mieli. Paljon on vielä molemmilla opeteltavaa, mutta tästä on tosi hyvä jatkaa!

Videolla hiukan tämän päivän menemisiä:)

https://www.youtube.com/watch?v=mMvjszmH7A4

IMG_7995.jpg

Hieno poni ja melkeen yhtä hieno otsatukka <3

-Riina