Tällaiset ajatukset jäivät eilen illalla julkaisematta. Tänä aamuna tilanne näytti taas vähän valoisammalta.

"Lewis on jäänyt kakkoseksi. Eetu oli ehkä aluksi varovainen isompaa tulokasta kohtaan, mutta on vähitellen tottunut siihen ja huomannut, ettei Lewis pidä puoliaan, kun vaan tarpeeksi painaa päälle. Vähän tuntuu siltä, että kun Eetu ei ole saanut Lewistä painileikkeihin, se on ottanut leikiksi sen, ettei päästä Lewistä heinille enää ollenkaan ja vahtii sitä sitten koko päivän. Lewis vietti nyt lähes koko päivän tarhan pikkupuolella, kun boksissa oli vielä heiniä jäljellä ja Eetu valvoi "vain" leikkimökin ja metsikön kasoja.

Lenkillä hevoset toimivat keskenään hyvin, mutta vähän kuumuessaan laukkapätkällä Eetu yritti monottaa Lewistä, kun se tuli perässä. Ennen välikohtausta Lewis seurasi Eetua kuin peräkärry, mutta alkoi sitten suhtautua varovaisemmin. Lewis sai kyllä mennä ohi ja kulkea edellä, kun paikkoja vaihdeltiin pitkin matkaa. Etuhevoseksi se nyt kuitenkin jatkossa pääsee pysyvästi, kun on osannut ottaa uusien reittien lenkit niin lunkisti.

Laitumella ei ollut ongelmia, vaan hevoset etsiskelivät tuoreita vihreitä ja vanhoja koiranputkia ihan kaveruksina. Kuitenkin, kun Riina kiinnitti enemmän huomiota Lewikseen ja otti siitä lähempää kuvia, Eetu päätti mennä väliin. Sen ei tarvitse kuin kävellä kohti, niin Lewis väistää.

IMG_4197.jpg  IMG_4200_I.jpg

Nenät oli kiireisinä pienten vihreiden perässä.

IMG_4222.jpg  IMG_4207.jpg

Vahtimatta Eetu olisi myös ihan suoraan vienyt Lewiksen iltaruokaämpärin. Nyt hevoset jätettiin omille puolilleen, että Lewis saa varmasti olla yönsä rauhassa ja syödä omalta kasalta.

Pikkupirusta pikkupojasta ei kyllä ole lauman johtajaksi. Seurataan tilannetta vielä ja toivotaan, että Eetu kyllästyisi ruokapaikkojen kyräilyyn."

Tänä aamuna tilanne siis oli hieman parempi. Lewis ei suoraan kävellyt alta pois, kun Eetu oli tulossa luo, mutta olisi kyllä luovuttanut aamuruokansa melko helpolla. Hieman se luimii Eetulle sen tullessa lähelle, mutta Eetu luimii kovempaa takaisin ja saa Lewiksen väistämään: Eetu vähän kuin kysyy ensin, mutta tulee kuitenkin ja tekee silti mielensä mukaan.

Lewis pääsi ensimmäisenä leikkimökin heinille ja hetken päästä Eetu tuli viereen syömään häätämättä Lewistä pois. Lewis otti askelen sivuun ja oli selvästi hetken vähän epävarma, mutta uskalsi jäädä heinille. Se kuitenkin meni pian juomaan eikä enää uskaltautunut takaisin. Häädin Eetu hetkeksi pois, ja sitten ne asettuivat taas molemmat syömään, kun Lewis vaan oli ehtinyt asettua heinille ensimmäisenä. Syödessä Eetu välillä vähän luimuilee ja saa Lewiksen heilahtelemaan poispäin, mutta jalat pysyy aloillaan.

-Elina