Eetu on ollut oikea kiusankappale Lewikselle. Yhdessä vaiheessa luultiin jo, että vallanpitäjä olisi vaihtunut, kun Eetu sai Lewiksen häädettyä aidan vierestä ihmisiä tervehtimästä. Eetu myös iski hampaita useampaan kertaan Lewiksen takapuoleen välittämättä suuremmin Lewiksen kahden jalan latauksista suoraan kohti. Eetu sinnikkyydellään valtasi heinät eilen isolta puolelta, kun Lewis valitsi paikkansa tarhan pikkupuolelta, mihin Eetu harvemmin vaivautuu tulemaan. Kuitenkin ruoka-aikaan taas todettiin, että Lewis kyllä päättää kuka vie ja tarvittaessa Eetu vikisee. Lewis vaan on niin lapanen ja kiltti, että kun Eetu on leikkituulella, se totesi paremmaksi väistää kuin jäädä tulilinjalle. Eetu ei viitsi tulla pikkupuolelle härnäämään Lewistä, koska siellä ei pääse niin hyvin väistämään. Kuitenkin Lewis päästää Eetun pikkupuolelle esimerkiksi juomaan, joten päätös on Eetun käsissä, tuleeko se pahat mielessä vai ei.

Lewis on ollut nyt kaksi yötä Eetun kanssa vapaana. Toissa-aamusta asti ja koko eilisen lähes tähän aamuun saakka satoi vettä, lunta, räntää ja rakeita, ja Lewis totesi eilen aamupäivän jälkeen, että huolimatta sadetakista huppuineen on mukavampi seisoskella sisällä. Sillä oli siellä omat heinät ja ikkunoista oli hyvä tuijotella kulkijoita. - Taitaa olla iän ja tallielämän tuomaa viisautta. Eetu piti sadetta tuttuun tapaan vakiopaikallaan isossa tarhassa. Iän tuomaa viisautta Lewis osoittaa siinäkin, että se on alkanut noudattaa kakkanurkkapolitiikkaa tarhan takakuusikossa ja harvemmin tekee läjiä muualle.

IMG_8557.jpg

Eetu on nopeampi syömään aamuruokansa. Lewis ei anna Eetun häätää itseään pois omalta ämpäriltään ja pistäisi Eetun varmasti paikalleen, jos se tulisi luimien valtaamaan ämpäriä. Röyhkeys ei kuitenkaan tunne rajaa, kun Eetu "viattomasti" yrittää, mahtuisiko turpa samaan ämpäriin. Jos Lewis jostain syystä nostaa turpansa ämpäristä, Eetu valtaa sen eikä Lewis osaa ottaa omaansa enää takaisin.

Tänä aamuna aamiaisten jälkeen Eetu härnäsi Lewistä niin kauan, että sai sen juoksemaan. Sitten Eetu jahtasi Lewistä ympäri tarhaa, kunnes Lewis tajusi antavansa Eetulle juuri sen mitä se halusikin - liikettä. Lewis karkotti Eetun sitten pikkutarhaan ja meni itse ison tarhan heinille. Kymmenisen minuuttia Eetu oli jäähyllä, ja pääsi Lewiksen kanssa samalle kasalle sitten kun osasi tulla rauhassa.

IMG_8568.jpg  IMG_8574.jpg

Lewiksen laitettua Eetun kerran kunnon jäähylle sain minäkin siivota tarhan aamulla rauhassa, mikä oli melko ennenkuulumatonta. Toissapäivänä Lewis kyllä yritti vähän komentaa Eetua rauhoittumaan, kun se tuli minua häiritsemään ja vielä eilen Eetu yritti haastaa minua ja Lewistä vuorotellen leikkimään, kunnes Lewis vetäytyi pikkutarhaan ja olin sitten taas yksin syöttinä. Tänään Eetu kuitenkin meni suoraan jäähyltä Lewiksen viereen heinille ja jätti minut kokonaan rauhaan. Toivotaan, että tällainen kehitys jatkuu.

-Elina