Eetun treenitauon takia hepat saivat olla keväästä asti lähes koko ajan toistensa seurassa. Harvoin niitä edes kuskataan laitumille yksi kerrallaan. Riina lähti sitten Eetun kanssa ensimmäistä kertaa pitkästä aikaa kärryillä lenkille, kun Lewi jäi kotiin. Eetu pisti käsijarrun päälle muutaman sata metriä kotoa, kun Lewi huuteli perään. Riina nousi kärryiltä siltä varalta, että Eetu yrittäisi potkaista taaksepäin protestiksi komennoille, kun Riina pyysi sitä eteenpäin. Samalla naapurista pääsi ulos vielä koirat, jotka tulivat aidan taakse haukkumaan. Eetu veti uukkarin ja pinkoi kotiin päin, kun Riina roikkui perässä lähemmäs 50 metriä ennen kuin päästi karkulaisen irti. Eetu juoksi kärryjen kanssa kotipihaan, missä äiti sitten laittoi omaa koiraa kiireellä kiinni pois jaloista. Eetu pääsi pikkutarhaan, mutta sitä kiertäessä kärry kolisi puihin, mistä Eetu säikkyi ja säntäsi vielä uuden kierroksen ulos tarhasta ja sitten vielä takaisin, kunnes kärryn puuaisat menivät poikki ja kärry jäi portin tolpan ympärille ja äiti sai Eetun kiinni tarhassa. Eetu varmasti sai joitain mustelmia mutta vain pari näkyvää naarmua. Riinalla komeilee vielä jaloissa muutama mustelma ja naarmu. Kilpakärryn metalliosat selvisivät, mutta renkaat on ihan mutkalla ja aisat poikki. Seuraava kärrylenkki Eetun kanssa pitääkin ottaa varman päälle ja totutellen - esimerkiksi ohjasajaa vetäen (koppa)kärryjä vieressä tai kärryt Lewin perässä, että näkee, mitä mieltä Eetu vielä on kärryistä..

Maastoesterataa on väsätty vanhalle joulukuusipellolle jo useampi viikko sitten. Pari päivää sitten Eetu suostui ensimmäistä kertaa ylittämään kaikki esteet siellä. Muuten olikin lähinnä vain käyty vähän tutustumassa.

DSC04510.jpg  IMG_4633_I.jpg

Lewin saa laitettua lenkkikuntoon vapaana, kun se tulee viereen norkoilemaan Eetun ollessa kiinni. Se alkaa myös mielellään rapsuttamaan Eetua, kun Eetu kerrankin ei pääse komentelemaan. Varsinkin Lewi on ihan naarmuilla ja täynnä rupia, kun hepat ovat nyt keksineet leikkiä pikkutarhan aidan molemmin puolin, jolloin Lewillä on rohkeampi olo eikä se heti lähde karkuun. Eetu siis pääsee napsimaan sitä enemmän ja se lisäksi kolhii itseään aitatolppiin ja puihin.

IMG-20160624-WA0022.jpg  IMG-20160624-WA0004.jpg

IMG_4642.jpg

Ovat ne jokusen kerran pistäneet ranttaliksi ilman väliaitojakin.

IMG-20160624-WA0014_I.jpg

Noin viikko sitten saatiin tolpat pystyyn ja langat laitettua, ja hepat pääsivät silloin heti testaamaan naapurin niityn antimia. Riina lähti hakemaan puukkoa langan katkaisua varten ja saisi tuotua tullessaan yhden hepan, koska aita jo oli paikoillaan. Riina kuitenkin tuli takaisin kahden hepan kanssa ilman puukkoa - ja ilman kypärää, mistä sai kyllä kuulla... Laitumelle vienti onnistuu kyllä hyvin niin, että ratsastaa Eetulla, kun Lewi tulee niin nätisti liinan päässä mukana :) Hepat saivat siis laiduntaa sen hetken, että säädettiin vielä akkupaimen paikoilleen. Myöhemmin ovat saaneet olla pidempäänkin, mutta aina vähän valikoiden, koska varjoa ei tällä pellolla ole ja vesi pitää aina tuoda kauempaa.

DSC04465.jpg

DSC04468.jpg

Lammen laidun on saanut nyt viikon kasvaa ja juhannuksen kuumina päivinä siirrettiin akkupaimen naapurista takaisin sinne, että hepat pääsee syömään varjoisampaan paikkaan.

IMG_4621_I.jpg

IMG_4630_I.jpg

IMG_4628.jpg

Molemmilla on nyt kengät, kun Riina halusi kesäloman ajaksi eroon bootsirumbasta Eetun kanssa. Eetukin osasi olla kengitettävänä yllättävän hyvin, vaikka vuosi sitten on viimeksi joku muu kuin minä hoitanut sen kavioita  ja ylipäätään se on kengitetty vain kahdesti aiemmin. Lewin kanssa ainoa "ongelma" oli, että se melkein nukahti etujalkaa kengitettäessä, jolloin se yritti lepuuttaa toista takajalkaa ja nojata koko painoaan kengittäjälle.. :D

Hepat saivat traktorinrenkaan ihmeteltäväksi tarhaan. Eetu osaa jo kävellä siitä läpi, mutta Lewi ei tajua nostaa jalkojaan. Se vain kurkottelee turpaa leivän perään ja lähtee sitten turhautuneena kiertämään ympäri. Nyt on etsinnässä sopivan kokoinen ja paksu vanerilevy, että renkaasta saa hepoille tasapainolaudan :D

WP_20160623_007.jpg

WP_20160623_011.jpg

Riina kävi Eetun kanssa viimeksi kentällä pyörimässä pari viikkoa sitten. Lewi on päässyt lähinnä vain maastoilemaan lähimetsän polkuja ja kokeilemaan omassa lammessa kahlailua. Eilen pakattiin sitten molemmat hepat autoon ja käytiin estekentällä ja raviradalla. Siitä oli lisää kuvia ja juttua edellisessä postauksessa.

IMG-20160624-WA0002.jpg  IMG-20160624-WA0010.jpg

-Elina