Kesä-heinäkuun vaihteessa Lewi toimi ratsuna 7-, 9- ja 11-vuotiaille serkkutytöillemme. Kaksi vanhinta menivät parin talutuskierroksen jälkeen tarhassa kiemuroita itsenäisestikin. Lewi otti tytöt hyvin vastaan, vaikka vähän sieraimet suurina ja pää pystyssä kuulostelikin, mitä siellä selässä puuhataan ja pyydetään. Käynti, stoppi, pakki ja käännökset löytyivät Lewiltä kaikilla tytöillä, vaikka osassa vähän maasta avustettiinkin :) Ja heti ensimmäisen tytön jälkeen Lewi osasi jo odottaa leipäpalkkaansa ratsastajalta.

Useampi viikko sitten myös ystäväni Taru pääsi Lewin selkään. Taru on ihan aloittelija muttei aivan ensimmäistä kertaa hevosen selässä. Lewi kulki hienosti, kun käveltiin metsäpolkua pihojen ympäri ja vielä kierroksia laitumella. Homma toimi hyvin ja Lewin alkujännitys katosi pian, vaikka taas selästä tuli ohjeita vähän kokemattomasti.

IMG-20160719-WA0002.jpg  IMG-20160720-WA0002.jpg

Yritin keksiä Lewille muutakin lenkitystä kuin ratsastus, kun kärryttely on pääosin pois laskuista. Kokeilin pyöräilyä! Lewi kulki tosi nätisti pyörän vieressä ja pysähtyi aina kun pyöräkin, kun talutin aluksi molempia. Sitten vaan pyörän satulaan ja menoksi tietä pari kertaa eestaas. Lewi oli vähän sitä mieltä, että ylämäet saa pyöräilijä polkea ihan itse. - Harjassa roikkuen vauhti hidastui muutamassa askeleessa käyntiin ja sitten Lewi pysähtyi ihmettelemään, mikä on homman nimi. Nyt on pariin kertaan tullut mentyä tietä edestakaisin. Ratsastuskypärä tuntui sopivan hommaan ihan hyvin ;)

Laitumen vierestä pomppasi yhtenä aamuna pystyyn peura. Kävin hakemassa kameran kotoa ja lähdin katsomaan, suostuisiko se vielä kuvattavaksi, mutta ainoa kuvasaalis olivat hepat ihmettelemässä, kun tulinkin sitten niitä kohti väärästä suunnasta.

IMG_5239.jpg

Heppojen omenakausi on nyt elokuussa avattu. Puiden alta on saanut kerättyä muutaman litran pikkuomppuja jo pariin kertaan. Omenanetsinnän ensikertalaisena Lewikin alkaa jo päästä jyvälle eikä enää aina jää vain odottamaan seuraavaa omppua suoraan kädestä :)

Riina on puuhaillut omiin aikoihinsa sopivasti Eetun kanssa, joten yhdessä on nyt tehty vähemmän - lähinnä ohjasajoa ja juoksutusta juoksutussysteemillä ja ratsastusta piuhoilla. "Eniten on tullut tehtyä käynti- ja ravityöskentelyä, jotta selkää saisi mukaan työskentelyyn ja pyöreyttä hevoseen" -Riina

Lewin omistaja kävi moikkaamassa meitä heinäkuussa ja seurailee myös blogia - terkkuja sinne! :)

-Elina