Ensimmäisen kuukauden jälkeen kaikki vaikuttaa todella hyvältä Eetun uudessa majapaikassa. Kolmisen viikkoa Eetulla menikin sopeutuessa.

Eetun matka meni vähän rymistellen, kun oli kelirikkoa puolet matkasta.

IMG_0038.jpg

Eetu vietiin pihattoon tallin läpi, ja sitten Riina kiersi Eetun kanssa pihaton tarha-alueen, kun lauma oli suljettu pihaton laitumen puolelle.

IMG_0073.jpg

Koko lauma ympäröi Eetun heti, kun portti saatiin perässä kiinni. Pikaisen haistelun jälkeen alkoi hippajuoksu.

IMG_0081.jpg

Ensin Eetu juoksi muita karkuun.

IMG_0087.jpg

Ja sitten Eetu juoksi muiden perässä.

IMG_0100.jpg

Toinen varsoista oli erityisen kiinnostunut Eetusta. Jo kerran aiemmin se oli käynyt yksikseen Eetun lähellä, mutta mammatammat tulivat komentamaan sen pois. Nyt Eetun piehtaroidessa se näki toisen mahdollisuutensa tulleen.

IMG_0159.jpg  IMG_0163.jpg

Eetun ravistaessa varsa säikähti pois ja palasi pukkilaukkaa lauman luo.

IMG_0169.jpg

Ensimmäiset heinät jaettiin kaikille laitumen puolelle. Eetu sai oman kasansa viimeisenä, kun muut valtasivat vuoroillaan omansa. Iltapäivällä päivän toiset heinät jakautuivatkin jo eri järjestyksessä, kun Eetu tunkeutui ensimmäiselle kasalle jo ennen johtajatammaa...

Vasta illemmalla avattiin portti muualle tarhaan ja pihattoon. Tarhat olivat pari päivää todella liukkaat, joten laitumen puoli pidettiin auki useamman päivän.

IMG_0184.jpg

Eetu loppujen lopuksi rauhoittui porukkaan ilman sen isompaa härdelliä, mutta... Lauma tuntui pian jakautuneen johtajatamman ja Eetun porukoihin, ja Eetu hallitsi heinäkasoilla kaikkia. Lauman tuntiponeja Eetu yritti paimentaa takaisin, kun tuntilaiset tulivat hakemaan niitä talliin. Kuulemma Eetu ei myöskään päästänyt tammoja sisälle öisin. Koska Eetu ei tykännyt nukkua sisällä, eivät nukkuneet tammatkaan - ensimmäistä kertaa ikinä. Eetu ei ilmeisesti halunnut päästää niitä näkyvistään, joten kaikki paimennettiin aina pihalle.. Viikossa tammoille vielä tuli kiima, eikä Eetu enää tajunnut olevansa ruuna, joten sovittiin sen siirrosta toiseen laumaan. Välissä Eetu oli yhden yön erikseen pikkutarhassa, että siirto uuteen laumaan saatiin tehtyä valoisaan aikaan.

Ruunalauman pomo, vähän Eetua pienempi poni, osasi laittaa Eetunkin ruotuun. Pari kertaa Eetu kävi ottamassa selkäänsä ennen kuin uskoi, että toinen on oikeasti sinnikkäämäpi. Toinen sitten paimensi Eetua pitkin tarhan sivua parinakin päivänä ja lopulta Eetu oppi kysymään, saako tulla. Nyt Eetu komentaa heinillä tarvittaessa jo kaikkia muita paitsi "isoa pomoa".

Muutaman päivän Eetu joutui edelleen viettämään pikkutarhassa yksin, koska uudet tammat aidan toisella puolella houkuttelivat sen aidoista läpi pariinkin kertaan. Tammojen tarhausaikaan Eetu siirrettiin sivummalle pikkutarhaan, kunnes saimme laitettua pari kerrosta sähkölankaa lisää. - Silti Eetu ryömi aitojen ali uuden lempparitammansa luo, joten laitettiin kolmas kerros lankaa ja Eetun riimuun rautalangasta "ukkosenjohtimia". Vasta sitten ja liinassa pidettynä se malttoi pysähtyä aidalle toteamaan, ettei uusista langoista enää päässytkään läpi.

Nykyään Eetu hengailee usein tammojen aidan vieressä, kun muut ruunat viedään iltapäivisin sisälle odottamaan tunteja. Eetulla on nykyisessä laumassa myös ainakin yksi riekkumiskaveri, jonka kanssa saa loimet hajalle, jos ei muuta.

17192014_10154687225753300_5137872674695

-Elina