Eetu oppi kerrasta: kun kerran pääsi portista läpi, pääsee uudestaankin. Eetu tuli siis tiistaina itse kotiin iltaruoka-aikaan.

Olin reissussa kolme varttia. Lähtiessä Eetu oli naapurissa peltotarhassaan syömässä ja palatessani portin alalanka oli keskellä tietä ja heppa tiessään. Ajoin seuraavan mäen ylöskotia kohti ja jo tarhan nurkalta näin karkulaisen. Eetu kaartoi ravissa suoraan tutun auton luokse, odotti, että nousin autosta, ja antoi ottaa riimusta kiinni ja viedä tarhaan. Laitoin portin kiinni sen perässä ja heti herkkua kuppiin, että on kiva tulla suoraan kotiin vastaisuudessakin! Eetu oli siis ilmeisesti tienreunoja maistellen ehtinyt kävellä kotiin ja käynyt piehtaroimassa kotitarhan vieressä. Enempiin mutkitteluihin tuskin oli paljoa aikaa.

Eka kerta sai alkunsa varmaan vahingossa, jos alemman langan kahva irtosi itsestään Eetun hamuillessa portin ali ja kun ylälangan ali mahtui suhteellisen helposti. Eetu ei ollut varmaan edes tajunnut vapauttaan, kun jatkoi syömistään aidan toisella puolen. Nyt alalangasta oli tultu väkipakolla läpi, joten Eetu näköjään oppi kerrasta, että portin kohdalta voi tulla läpi yksikseenkin. Jatkossa siirretään sähköt mukana aina kun Eetu vaihtaa tarhaa..

Lisäksi meni tilaukseen uusi sähköpaimen, kun edellinen sanoi sopimuksensa irti. Sähköpaimenten siirtely kuitenkin helpottuisi, jos vanhankin saisi vielä elvyttettyä.

-Elina