Lewis ei vielä päässyt mukaan reissuun, kun käytiin Eetun kanssa maneesissa ja kentällä. Maneesissa Eetu oli taas rauhassa lähes ensimmäisen kerran tapaan ja keskittyi aika hyvin juoksutukseen. Isolla ulkokentällä Eetun sai nostamaan laukan ja pitämäänkin sen useamman kierroksen ajan - myös esteen yli. Eetu ihmetteli ympäristöä aika paljon, kun pyörittiin sillä kentällä ensimmäistä kertaa ja muita hevosia oli näkyvissä koko ajan. Loppukäyntejä Riina meni kaksi kierrosta raviradan puolella. Rauhallisuuteen auttoi paljon edellisen päivän pitkä ja hikinen maastolenkki.

IMG_8628_I.jpg

IMG_8924_I.jpg

Tiistain vapaapäivä päätettiin kaulanaruilulla. Riina namitti selästä aina, kun kääntyminen onnistui. Lewi seurasi mukana, kun oli Eetun vuoro.

WP_20160503_004.jpgWP_20160503_010.jpg

Lewiksellä oli kärryt perässä muutama päivä sitten. Eetun valjaat sopi aika hyvin päälle, mutta mahavyön pitäisi olla pari kokoa isompi - oikeastaan olisi hyvä olla isompi Eetullekin.. Äiti istui kyydissä ja minä talutin tiellä vähän matkaa, ihan vaan riimussa ilman suitsia. Lewis ei suurempia hätäillyt eikä jännittänyt aisojen laittoa tai liikkeelle lähtöä mitenkään. Takaisin käännyttäessä oli vähän kiire kotiin päin, mutta sama oli tuttua jo edelliseltä kävelyltä, kun Eetu jäi tarhaan ja äiti ratsasti tietä edestakaisin. Lisäksi Lewi toimi naruriimulla aika kivasti, kun kävin ratsain syöttämässä sille nurmikkoa naapurissa. Lewi ei oikein välittänyt olla kuvattavana :)

IMG-20160508-WA0003.jpg

Hepoilla on ollut päivisin lämmintä, kun talvikarva putoilee hitaasti varmaan viileiden öiden takia. Laitumella riittää ötököitä, joten hepat tulevat nopeasti portille vastaan, kun mennään hakemaan. Tarhassa on niin avaraa, ettei hyttyset pahemmin viihdy siinä, ja ötökkämyrkky pitää enimmät mäkärät poissa. Eetun saa kumottua pitkälleen päiväunilta, kun laittaa riimun päähän. Toinen vaihtehto on istuskella rauhassa vieressä ja odottaa, että se nukahtaa syliin. Lewiskin päästää vierelle, kun se lepäilee makuullaan.

WP_20160505_001.jpg

Lewis vihdoin kyllästyi tanssimaan Eetun pillin mukaan ja latasi sille kavion jäljet lautasille. Pyllyt vastakkain Eetu yritti pistää hanttiin parin potkun verran, mutta isompi voitti. Eetu oli sen jälkeen hyvin hämmentynyt ja vain kuopi maata jopa pari minuuttia ja tuli ikään kuin kysymään neuvoa meiltä sivusta seuranneilta. Aamupäivään mennessä Eetu oli taas se, joka paimensi Lewistä, mutta ainakin tiedetään, että Lewis osaa pistää hanttiin, jos toinen oikein ärsyttää.

-Elina