Joskus tuntuu, että rikkaruohojen kerääminenkin on kovin arvostettua puuhaa - voikukat kelpaa ;D

IMG-20160517-WA0002.jpg

Tulipas nähtyä, miten Lewi toimii, kun ratsastaja putoaa. Äiti ratsasti Lewin naruriimulla naapuriin ruohonleikkuuhommiin ja pihasta kotiin päin lähtiessä Lewi nosti ravin. Tahti vähän reipastui pihatiellä loivaan alamäkeen, kun se tietysti innostui äitin pomppiessa kyydissä ilman satulaa. Lewi pysähtyi paikoilleen heti sillä askeleella, kun äiti oli pudonnut. Hetken mietittyään mitä tapahtui Lewi siirtyi syömään tienpientareelle ja antoi siitä hyvin kiinni. Kypärä, turvaliivi ja tukevat kengät olivat kaikki hyödyksi kuperkeikka-alastulossa - seuraavaa kertaa varten on kuulemma myös tekniikka nyt harjoiteltu.

Hepat saa yksin vietyä laitumelle, jos Eetu ei ole ihan mahdottomalla tuulella. Eetu kulkee vierellä narussa ja Lewi liinassa perässä. Tänään paluu onnistui Eetulla riimulla ratsastaen, kun Lewi tuli nätisti perässä. Ainoa sähellys oli saada hepat ulos laitsalta, kun Eetu päätti, ettei haluaisi vielä lähteä. Lewi piti sitoa tolppaan odottamaan, hakea Eetu, yltää irrottamaan Lewi ja sitten vielä saada hepat oikein päin syömään tienreunaan, mistä pääsi Eetun selkään ja oikeinpäin liikkeelle :)

Tarhassa on ollut puomit maassa Lewin tulosta asti. Alussa Lewi mieluiten aina kiersi ne, mutta vähitellen alkoi mennä yli muutenkin kuin pakon edessä. Viikko sitten saatiin tolpat ja puomit nostettiin esteiksi. Muutaman päivän kuluttua Lewi hyppäsi jo aika sujuvasti matalimman yli, kun Eetu yritti ahdistella sitä. Tiistai-iltana molemmat olivat jo alkulämmittelyksi juosseet muutamaan kertaan sileää edestakaisin, kun Eetu paimensi Lewiä. Sitten otettiin voikukat käyttöön ja lahjottiin heppoja esteiden yli. Lewi meni kerran kaikki kolme estettä putkeen! Muuten molemmat hyppäsivät yhden sieltä ja toisen täältä sen mukaan, mitä ei päässyt kiertämään. Vain ylityksen jälkeen sai voikukkia :D

Eetulle tuli muutamia lepopäiviä, kun irtohypyttäessä se innostui vetelemään pukkilaukkaa ja omia pomppujaan ja jossain välissä ilmeisesti venäytti takajalkaansa lonkan kohdalta - Juuri kun saatiin sille satula, joka istuu ilman ylimääräisiä toppauksia. Eetun lomaillessa Riina pyöri Lewin kanssa torstaina kenttäkiemuroita: alkukäynnit naapuriin, nurmikolla pohkeenväistöjä ja käännöksiä, sitten tultiin takaisin tarhaan, jossa mentiin vähän ravi- ja laukkapuomeja. Eetu laitettiin siksi aikaa boksiin pois tieltä. Lewi pääsi ekana testaamaan uusia sävy-sävyyn-pinteleitä ja -huopaa. Piharisteyksen kukatkin valittiin heppojen väriin sopivaksi ;)

20160519_193945.jpg  20160519_200125_Burst05.jpg

20160519_201759_Burst05.jpg

Eetu-pitkäkorva tuijotteli ansastaan, mihin kaveri lähti, kun Riina kävi vielä ottamassa laukkapätkän ja loppukäyntejä tiellä.

IMG-20160519-WA0003.jpg

Hepat ovat olleet "lammen laitumella" jo pidempiäkin aikoja. Eetun sairaslomalla on hyvä, että ne saavat jotain tekemistä tarhan ulkopuolella. Kasvusto on pysynyt siellä hyvin kurissa, kun hepat viihtyivät siellä tänäänkin lähemmäs kolme tuntia tuulen viedessä ötökätkin pois. Tarhassa näkyi tänään kyllä ensimmäinen paarma :S

Iltapäivällä Riina pääsi testaamaan juoksutusjärjestelmää, jota sovittelin Eetulle jo kerran aiemmin. Laitettiin systeemi sitten Lewille myös. Muutaman minuutin jälkeen Eetu alkoi ravissa löytää vähän selkälihaksiaan ja muotoa menemiseen. Lewin treeniä oli vain muutamia kierroksia suuntaansa käyntiä ja ravia. Myötäpäivään tuli stoppeja suoraan ravista, kun Lewi jäi uralle seisomaan turpa Riinaa kohti. Juoksin sisäpuolella mukana muutaman kierroksen, niin Lewi pääsi stoppikohtien ohi ja saatiin lopettaa ehjiin kierroksiin. Raippaa ei Lewillä voi käyttää ollenkaan, kun se menee heti ylikierroksille, mutta eipä tarvitsekaan, kun ääni ja käsi tai liinan perä riittävät paremmin kuin hyvin. Eetu piti laittaa boksiin pois tieltä, mutta Lewi seisoskeli nätisti sivummalla Eetun treenin ajan.

20160521_143822_Burst01.jpg

20160521_150221_Burst03.jpg

Lewi on siirtymässä syömään Eetun kanssa samaa mysliä, Black Horsen Harmony Mixiä. Talvesta tähän asti Eetu on syönyt Havens Reform Herbalia, mutta nyt keksittiin, että Harmonya saa lähempää ja se on naapurikunnasta kotoisin, joten nyt ei talliin meinaa mahtua, kun säkkejä on niin monta :D

-Elina