Tänään pakattiin molemmat hepat autoon ja ajettiin maneesitallille. Muutaman viime viikon puuhailuista on tulossa lisää seuraavassa blogissa :)

Aamulla lastaamista pohjustettiin syöttämällä hepoille aamuruuat autossa. Auto ajettiin tarhaan siksi aikaa, vaikka hepat olikin kiinni. Lewi meni parilla-kolmella yrityksellä koppiin ruuan perässä ja kerran vielä uudestaan tosi nätisti. Eetu oli tasaisen varmasti hieman vastusteleva itsensä, eli lastautui ruuan perässä hyvin.

DSC04493.jpg  DSC04494.jpg

Lähtiessä lastaaminen menikin sitten tosi sujuvasti. Lewi meni koppiin kerralla leipä-ämpärin perässä. Matkaa Eetu protestoi jälleen pariin kertaan potkuilla väliseinään. Kuuma ilma nosti hepoille hikeä pintaan jo menomatkalla. Onneksi matka kestää vain kymmenisen minuuttia eikä autossa tarvitse olla sen pidempään.

Suunnitelmana oli, että äiti menee Lewillä radalla ja Riina juoksuttaa Eetu ja menee sillä kentällä esteitä ja tekee vain verryttelyt välissä ja lopuksi Lewin seurana radalla. Kuitenkin radan sisäpuolella oli lauma laitumella eikä Lewi tuntunut tykkäävän yhtään yhdestä dalmatialaisenkirjavasta knabstrupperista, joten äiti ja Lewi jäivät myös kentälle pyörimään. Vesiestepressu kentän aidalla ihmetytti molempia heppoja, mutta sekin unohtui ajan myötä, kun oltiin kerran käyty sitä haistelemassa. Äiti kokeili pienintä ristikkoa ensin käynnistä, mutta pian Lewi meni sitä jo sujuvasti ravista. Pomput oli rauhallisesta vauhdista isoja mutta tasaisia :)

IMG_4472.jpg

Puomit vilisi Lewin silmissä kavaleteilla, ja laukka pyöri hyvin.

IMG_4544.jpg

IMG_4457.jpg

Eetu kaahotteli menemään oikein olan takaa. Riina juoksutti sitä sen aikaa, kun kävin äitin kanssa toteamassa tilanteen radan puolella. Riina meni selkään, kun tulimme kentälle. Eetulta löytyi käyntivaihde vasta minuuttien päästä, kun se olisi loikkinut mielellään joka suuntaan. Eetu kuitenkin rauhoittui ravissa jonkun verran kuulolle, mutta kaahottelu jatkui laukassa ja esteillä. - "Kiireellä esteelle ja sitten kiitolaukkaa Lewin suuntaan", taisi olla Eetun ajatuksissa tänään. Riinalla se kuitenkin pysyi hyvin käsissä ja esteitä pääsi menemään sarjanakin, kun sai laukan pysymään esteiden välissä.

Eetun käynti oli hyvin vauhdikasta ja askel lennokas - takajalkoja luulis jo venyttävän :)

IMG_4425.jpg

IMG_4518.jpg

IMG_4467.jpg

Välissä palauttelukierros ja loppukäynnit mentiin sitten radalla. Lewi ei tykännyt yhtään radalle laitetuista maastoesteistä, vaan kiersi ne visusti kaukaa. Voi sitä juhannuspäivän kuumuutta ja ötököiden määrää!

IMG_4573.jpg

IMG_4584.jpg

Ennen lähtöä hepoille tarjottiin vettä ja loput vedet kaadettiin niiden hikisiin selkiin. Lastatessa Lewiä piti pariin kertaan suostutella, mutta lopulta autoon noustiin taas mallikkaasti leipä-ämpärin perässä.

Reissun jälkeen hepat saivat vielä melassivettä (Lewi vaan purskuttaa, ikään kuin yrittäisi syödä sitä, ja jättää juomatta), pesun vesiletkulla ja pääsivät sitten pukemaan mutatakit päälle. - "Parasta!", totesi Eetu ;)

DSC04500.jpg

DSC04504.jpg

-Elina